tricksy

Skrivkramp

Kategori: Vardag

Jag har kämpat med skrivkramp (inte smärtan utan frånvaron av idéer och lust att skriva) större delen av sommaren. Den här sommaren, som jag hade tänkt ägna åt att just skriva. En stor besvikelse, såklart, för min del eftersom jag varit väldigt peppad på detta innan. Jag har velat mellan att skriva flera olika berättelser - fram och tillbaka, skrivit något litet här och ett par rader där - bara för att till slut ha landat i en barnslig en, som handlar om ett gäng andar, en drake, några demoner och en jäkla massa is. Jag känner mig ganska bekväm här, och förra veckan knappade jag ihop två kapitel på två dagar. Tillfredsställelsen varade dock inte länge. Efter det stannade det nämligen av igen och jag har mest ägnat tiden sen dess åt undulaterna, TV-serier och min pojkvän.

Igår bestämde jag mig för att läsa istället. Jag tänkte att om inte skrivtips, peptalks och stöttande vänner kan få upp min inspiration, så borde åtminstone en god bok göra det. Och visst satte jag mig vid datorn förut med mer inspiration och skrivarglädje än innan. Problemet är bara att jag läste det jag senast skrev och faktiskt blev förvånad över hur fantastiskt dåligt det var. Så nu sitter jag än en gång med ett tomt dokument framför mig efter att ha raderat hela senaste kapitlet. Frustrerad frågade jag Marcus vad sjutton jag ska skriva. Hans svar?

"Något bra."

Det är därför jag skriver det här. Jag svarade nämligen "okej", och för att kunna skriva något bra, måste jag värma upp. Det är så det fungerar för mig. :)